Tetőcserép vásárlás - Miért a kerámia tetőcserép?

A kerámia tetőcserép alapanyaga az agyag, a legősibb építőanyagok egyike, amit régóta alkalmaznak tetőfedő anyagként is égetett formában.

Az agyag széles körű fellelhetősége, valamint egyszerű gyártási technológiája közkedveltté tette azt már az ókori társadalmakban is.

Az idő múlásával a technológia is jelentősen megváltozott. Ma már korszerű gyártósorokon készül a mai modern kor igényeit is tökéletesen kielégítő kerámia tetőcserép. A kerámia tetőcserép a modern préselési eljárásnak is köszönhetően rendkívül tömör. Nedvességfelvevő képessége minimális, ebből kifolyólag a fagyállósága is rendkívül jó.

A korszerű kerámia tetőcserép horonyrendszere kifinomult. Magas vízgátak teszik tökéletesen vízzáróvá, valamint a hornyok egymásba kapcsolódása biztosítja a tető viharállóságát is.

Mindezek mellett a kerámia tetőcserép súlya optimális, nem szükséges felesleges szerkezeti anyagokat beépíteni a tetőbe. Természetesen a különböző színezési igények is kielégíthetők a kerámia tetőcseréppel.

Az úgynevezett engóbok és egyéb felületi bevonatok az esztétikai hatáson kívül kedvező műszaki tulajdonságokat is biztosítanak. Alkalmazásukkal a felületi pórusok tökéletesen zárhatók, és a légkörben lebegő porszemcsék növényi spórák, szennyeződések nem fognak a felületen tartósan megtelepedni. A csapadékvíz tisztító hatása jól érvényesül, így a tetőcserép felülete továbbra is újszerű marad.

A Kerámia tetőcserép élettartama rendkívül hosszú, akár a 100 évet is elérheti.

Creaton Balance tetőcserép
Creaton Rapido tetőcserép
Creaton Rapido tetőcserép